Powered By Blogger

duminică, 25 iulie 2010

Baaa se-nmoaie…




…opozitia democrata dân lipsǎ de inspiratie.Ba daca nu m-ajuta cineva se duce naiba blogu’. Dupa ce ca n-am timp nici nu mai am motive, toata lumea este in vacanta.Numai unul n-are somn. Vrea brusc “suspendare”, asa i-a venit lui...Bine, el niciodata nu s-a gandit serios la asta. Pentru varanosenia sa , cand zice “suspendare” i se-arata Basescu totdeauna atarnat de picioare cu capu’n jos, si sa-l tin-asa suspendat, pana vin alegerile ca poate, poate scapa!...Orice zdranganit de catuse dinspre DNA il sperie, ii da frisoane si se scapa cu-n pârţ prelung a “suspendare”. Deci sa recapitulam:

- N-am timp.Este-a dracu’(Doamne iarta-ma!) de grea viaţa reala din transeele cotidine din Romania.Câtu-i ziulica de lunga si anu’ de blegit, trebe sa te bati cu inertia birocratica, cu rautatea incapatanata a luptei de “guerila” de partde, cu oculta mizerabila aciuiata prin toate coclaurile administrative, cu prostii si gangavii cu spaguitorii si spagarii, cu partea imbecila a “reglementarilor” aberante si idioate care de douazeci de ani asfixiaza tot si trage-ndarat TARA.
Cu toate astea trebuie s-o spun si s-o scriu musai, ca te-apuca disperarea cand vezi niste caricaturi de politicieni cum se “lupta” si se screm din toti rarunchii sa ne mearga noua “bine” si nu-s cum naiba se face ca nu le iese decat o bashina de "domn profesor". Pentru ei nu “se ecsista rau” ,exista doar bine ca nu-i asa, daca lor nu le-ar merge bine, cine s-ar mai lupta pentru “binisoru’”ala mic si paralitic al nostru!...Sa-i fut!...
Ba si stateam eu sa ma hodin in livada,intins pa spate, la un amic pe care l-am jutat sa-si puie niste mprejmuiri.Si ma desfatam singurel naiv si idilic, degustand printre gene minunatia care ma-mbratisa voluptos cu miracolul pârgului aproape de soroc. Si ce sarutari de rumeneala policroma dezveleau razele soarelui înţepenite printre crengi, ce adieri de arome florale iti picura nectarul si fructoza din erbaceele fâneţii, ce mi-minoruri de cantecele intime si bemoluri tihnite ma leganau racoros sub “ugerul” merilor impliniti de rod.Nici nu mai simteam disconfortul piscaturilor de gâze puse pe harjoneala cu ditamai grasu’ care le-a curbat universu’!...Lumina, lupta, libertate!...Ooooh!...
Si cum reveream eu asa bucolic, doar ce-aud :

- Ai fa Gavro, zici ca la "dezumat" pa Ceusescu?...Pricepui ca este glasul lui Buha nevasta lu Oaie, vecin da est cu amicu’ meu…
- Da fa, cica l-a dezgropat!...Raspunse Gavra, nevasta lu’ Alecu, vecinul de vest al amicului…
- Pai si ce , au gasitara ceva?...continua Buha.Aici trebuie musai sa va explic ca altminteri e obligatoriu: Gavra tine pa Alecu frate cu Oaie care-o tine pe Buha sora lu Gavra, cumnǎţealǎ definitivǎ!... Adicatelea cam cum ar veni Tusha cu Ioshka la cununie.
- Au gasit, au gasit…!...Veni hotarat raspunsul Gavri...
- Ce-au gasit fa, ca eu auzii ca doar niste oase da caine?...
- Fugi fa ca erau ei amandoi, am vazut pa antene si el si ea, asa cum i-a bagat barbosu’ ala …ptiu fi-i-ar barba..., cum ii zice fa…uite na ca nu mai stiu…Ia-ntreaba-l tu pa Oaie ca el trebe sa stie!
- Oaieeeee, auzi ma, cum naiba-i spune lu barbosu’ ala da l-a pupat ultimu’ pa nea Nicu cand l-a-ngropatǎrǎ?...zbiera Buha si astepta raspunsul cu neliniste si ciuda.Apoi continuua:
- Zi baaaaa, ca io nu mai stiu!...De dupa gard, de undeva dintre balarii se-auzi un glas şmirgheluit de mahoarcǎ:
- Ce vrei fa da zbieri asa, care barbos, ala cu lindicu’?....Spuse Oaie,semn c-ascultase tacut dialogul celor doua.
- Da ma pacatosule, fi-ti-ar boii schiopi si belalii, ǎla, da cu ǎla cu cum zisesi tu!..
- Pai p-ǎla-l cheamǎ tot ca p-ǎla da vrea sa-l suspende pǎ Bǎsescu, Voiculescu da-i zice Voican si-l strigǎ Gelu!...rǎspunse Oaie.
- Ia zi ma Oaie, tu crezi c-acu-i îngropǎ la loc cu popi sau îl bagǎ iar fǎrǎ zlujbǎ!...
- Io zic ca-i bagǎ, ca era cam… împuţiţi..., cu popi!...Urmara câteva clipe de liniste in care se-uzi numai zumzaitul gazelor si zgomotul coasei timpului retezând sacadat “clipele” erecte ale vremurilor.Dumnezeu,harsht,harsht, culca palǎ cu palǎ, erbaceiele amintirii trecutului pentru cǎpiţele viitoare ale prezentului.
Se duse naibii aţipeala dupǎ “scrâşnetele” conversaţiei dǎ mai sus si amintirea unui ceva déjà vu ma infiorǎ.Ai mama noastrǎ, cine pe cine “suspendeaza”, si-n minte-mi rasari ceea ce vedeti si dumneavoastra , bai blogeri, mai jos:




Acu nu c-ar fi mare rusine ca se scapa "Domn Profesor", s-a vazut asta si la case mai aristocrate, dar sa tragi basini tocmai cand "lectorul" de capitalism al Romaniei "juisa" in expozeu despre "mitologia succesului", parca e simptomatic pentru tara asta.Adica unul se screme sa ne-arate "drumul luminos" si ailalti trag basini si nu oricum ci sub privirea perversa de sub ochelarii bolsevici ai "batranului edecar"iliescu!...Mai mare rasu'!....Hai ba Bloaga, ca ne prinde aversa si cica da la "ora 22" (astia nu pun niciodata pa 3 in fata),e cod galben da PNL, ca vine-o vijelie azurie si basinoasa de PSD +PC si pân-ajungem noi spre toamna la tulburelu’ moţiunii cu suspendare, sa-mburica toţi astia a cod portocaliu, care mai de care pa câte-o riviera si sǎ face pamǎntul totuna cu apa!...Noroc cu Varanu, are asta un joc dǎ glezne mai ceva ca la cǎluşari, nici n-ai zice ca e fosila vie contemporana cu deshumarea lui Ceausescu!...Ce-a ajuns mai tata si viata asta!...









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu