Powered By Blogger

sâmbătă, 25 iunie 2011

Manca-i-ai lindicu' principesii, Basescule!...



Doar ce plecai doua zile cu treaba si vad ca numai tampenii se agita in politica romaneasca. Si cum doar eu ma pricep la istorie,(Aud cumva murmure de indoiala?...Pai ia sa n-aud!) uite colea:

Romania, Valeat 23 august 1944 :

La orele 10 Maresalul Antonescu îi telefoneaza colonelului Ionescu, aghiotant al regelui pentru a cere o audiena la suveran. El soseste la orele 15:55, in tinuta de general de cavalerie, cu cravaşa in mana stangă.Este foarte nervos si se impiedica de covorul de la intrare.Primit la orele 16, ii expune regelui timp de 45 de minute situatia militara. La 16:46, sub pretextul ca vrea sa-si caute port-tigaretul (una la mana, Maria Sa fuma de tanar!..n.m), Mihai iese o clipa sa se sfatuiasca cu ofiterii sai intr-o camera invecinata.Se intoarce in salonul galben, unde se afla Antonescu. [marturisirea colonelului Ionescu facuta lui R. Gheysens -1969 (??!!)]
Si-acum Povestirea Mariei Sale [1971 (!!!???)]:
Regele: Nu e timp de pierdut. In pofida tuturor protestelor mele, dumneavoastra ati adus tara intr-o situatie din care nu mai poate fi salvata decat cu conditia incetarii imediate a ostilitatilor si a expulzarii germanilor.
Antonescu: Dumneavoastra va inselati!
Regele: Va rog, cand va adresati regelui s-o faceti corect. Ce inseamna acest “dumneavoastra”?
Antonescu : Dumneavoastra…Maiestatea voastra…Maiestatea sa este nervoasa astazi…
Regele: Da, deoarece cand v-am chemat azi dimineata, m-ati tratat ca pe un personaj oarecare.
O mica paranteza se impune. Aceste doua izvoare istorice, “marturisirea” si “povestirea” ,deja ridica un semn de intrebare: Pai ori Maresalul a cerut audienta prin Aghiotantul Casei Regale, col. Ionescu , ori Maria sa l-a chemat la Palat pe Maresal, acesta din urma tratandu-l ca pe “un personaj oarecare”?... Pentru ca este greu, dupa atatia ani, sa mai raspunzi intrebarilor banale, va ramane probabil o taina banalizata a istoriei!...Dar sa continuam “Povestirea” Majestatii Sale:
…………………………………………………………………………………………………
Antonescu: Dumneavoastra va imaginati ca maresalul ar putea sa-si tradeze aliatii germani si sa se arunce in bratele rusilor?
Regele (strigand): Cine tradeaza, dumneavoastra sau germanii?Dumneavoastra, care ati garantat frontierele Germaniei sau Germania care le-a garantat pe cele ale Romaniei?
Antonescu: Nu sunt surd. De ce tipati?
Regele: Ba sunteti surd!Altminteri ati fi auzit ce se vorbeste prin tara.Pe scurt, maresale,vreti sau nu sa expediati aceasta telegrama?
Antonescu: Nu! Nu in aceasta forma!
Regele: Dar in ce forma?
Antonescu: Trebuie sa iau legatura cu Germania.
Regele: Cum? Ne tocmim, domnule Antonescu?
Antonescu: Maresal Antonescu!
Regele: Domnule Antonescu!De patru ani de cand imi uzurpati drepturile, nu v-ati bucurat nici de increderea, nici de simpatia mea.De luni de zile colaborez cu opozitia pentru a-mi salva tara.Dumneavoastra, o stiu bine,ma luati drept un copil.Romanii mei vor decide.Dar, daca dumneavoastra considerati ca eu sunt tradator, veti fi deceptionat.Eu sunt regele tarii mele si regele dumneavoastra.Eu vreau sa salvez tara (striga si bate cu pumnul in birou) si nimeni nu ma poate impiedica!.
Antonescu: Maiestatea dumneavoastra este tanara si lipsita de experienta!
Regele: Va inselati! Suferinta este o experienta!
Antonescu: Dumneavoastra nu puteti dispune de tara daca…
Regele: Eu sunt seful armatei, iar ordinele mele sunt deja date.
Antonescu (violent): Date? Care ordine?Maiestatea voastra stie ca si-ar putea pierde tronul? Regele :E o amenintare? Dumneavoastra credeti ca mai aveti inca puterea de a da vreun ordin? Din acest moment, eu sunt cel care voi lua deciziile! Va aflati in stare de arest!
Antonescu: Cum? Eu! Maresalul?Vom vedea!
Regele: Prostii! Luati-l!...
Si-a fost 23 august 1944, ora 16:58!
(Ca sa vedeti si dumneavoastra cum un intreg popor, deja pasise cu suturi in fund, in destinul istoric si vijelios al lui “Luati-l”... Ani de-a randul in casele multor romani s-a auzit, seara de seara pana la miezul noptii, aceasta sintagma cu un pronuntat accent rusesc: Luati-l!...)

Valeat 24 august 1944, ora 1:00 dimineata:
Regele si colaboratorii sai se afla in permanenta la Palat. Antonescu si militarii sai nu scapa de supraveghere.La ora 1:00, un lider comunist vine sa-i ridice pe membrii vechiului guvern.
- Unde ii duceti? Intreaba Regele.
- Intr-una din casele noastre clandestine
.
Regele se-arata mirat.
- Avem si pentru dumneavoastra una, i-o reteza acesta.
Lucrurile se precipita, istoria macina timp si vieti, lasand taratele pentru Clio sa curga puhoaie pe scena vremurilor, tragand in vartejul lor pana astazi, Romania.
Pe fond:
Valeat 12 septembrie 1944:
Clopotele de la Kremlin bat intens. Deasupra Moscovei se trage o salva de artilerie.Patrascanu (prezent la fata locului in asteptarea semnarii armistitiului dintre Romania si Aliati - din partea romana Sanatescu, Stirbei si Visoianu, din partea aliatilor doar Malinkovski???!!! n.m), iese din camera si ii intreaba pe gardieni:
- De ce s-a tras aceasta salva?
- Este o noua victorie a Armatei Rosii. Maresalii nostri au eliberat Bucurestiul.
- Dar stiam ca acest oras a fost deja eliberat la 24 august.
- Nu, asa este oficial, intelegeti?
Vedeti ce sugestiv este definit de o slava de artilerie caracterul dihotomic al “Adevarului istoric”?...
Dupa care a sosit valeat 1946, primavara, Antonescu incearca sa se sinucida si-l salveaza rusii. Apoi il transmit romanilor.In vara 1946 este executat.Dupa care, din motive ce numai istoria le poate intelege, a fost si Patrascanu executat in 1954, desi nu deportase nici evrei nici tigani.
Asa s-a nascut apoi, 1n 1960, Duda Rasputinovici, din "travaliul" istoriei. Din 2007, se numeste Radu al Romaniei Duda , iar din 2011 si Maria Sa ii urmeaza exemplul si anunta oficial ca Hohenzollern este perimat si numai este de actualitate. chiar ma-ntreb de ce nu l-o chema si pe Majestatea Sa Mihai de Romania Duda?...Cine stie, poate nu este momentul istoric pentru asta.
Concluzie: Maresalul Antonescu a fost executat exact de "Ziua internationala a copilului"
Asa ca : Manca-i-ai lindicu' principesii Basescule!...(Injuratura tiganeasca de mahala,de larga respiratie romaneasca, consemnata istoric si culeasa de pe televiziunile contemporane!...)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu